vrijdag 5 oktober 2012

FLOSSgrens


Vanavond FLOSSgrens in Zwartendijksterschans, deze plek ligt op de grens met Groningen, Friesland en Drenthe. Het word een avondvullend programma met sprekers die iets hebben met het opzoeken of creëren van grenzen. Waar ik heel erg benieuwd naar ben is Tseard Feddema die zijn eigen rijk, 'Patricië' ,  heeft bedacht en heeft uitgetekend.

Het is tevens ook de eerste keer dat ik meewerk met FLOSS, ook al is het voor vandaag alleen om mee te helpen opbouwen. Ik vind het te gek dat ik in de redactie van FLOSS zit en in het toekomst mag meehelpen om dit soort evenementen op poten te zetten.

Er zijn nog plekken vrij voor vanavond! Laat je niet afschrikken door het weer en meld je aan!

--------------------------------------------------------------------------

FLOSSgrens - vrijdag 5 oktober

FLOSS / 05 oktober 
 
Tijdens FLOSSgrens doen onze gasten hun liefde voor voor grensoverschrijdende zaken uit de doeken. Dit kunnen persoonlijke grenzen zijn, maar ook daadwerkelijke landsgrenzen, grensgebieden of grensgevallen. Laat je onderdompelen in een verrassende avond met gasten, film en voordracht, onder leiding van presentator Rutger Middendorp.
FLOSSgrens vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie: de Zwartendijksterschans. Dit is een imposant verdedigingswerk (anno 1593) dat ligt op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe.
Een tipje van de sluier:

Filmmaker Ebele Trijsburg toont zijn onuitstaanbare films, waarmee hij zijn publiek tot op de grens wil irriteren.

Bunkerfreak Paul Dijkstra over zijn verregaande fascinatie voor militaire verdedigingswerken.

Performancekunstenaar Bas Schevers, die zoekt naar de grens van het falen.


De reguliere toegangsprijs is € 12,99. Studenten betalen € 9,99. Stuur een mailtje naar floss@vhdg.nl om te reserveren.

Ver weg, zeg je? Om het je gemakkelijk te maken kun je gratis met de bus van en naar de Zwartendijksterschans! Opstappen kan in Leeuwarden, Groningen en Assen.
De bussen vertrekken vrijdagavond om 18.45 vanaf Station Leeuwarden, om 19.00 uur vanaf Station Groningen bij de Museumbrug en vanaf Station Assen om 19.30 uur. Terugkomsttijden variëren van 00.30 uur tot 01.15 uur, afhankelijk van de vertreklocatie. Reserveren voor de bus kan via floss@vhdg.nl (tot 3 oktober). Op eigen gelegenheid komen kan natuurlijk ook. Stuur hiervoor een mailtje naar floss@vhdg.nl.

Bron: http://vhdg.nl/activiteiten/floss/flossgrens-vrijdag-5-oktober/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten