Pagina's

maandag 22 januari 2018

The Cambrian Explosion


The Cambrian Explosion
Fraser Stewart & Marcel van den Berg
Met een knal opent VHDG op 27 januari voor het eerst de deuren van de gloednieuwe projectruimte H47 aan de Haniasteeg. De prachtig gerenoveerde ruimte wordt ingewijd door de kunstenaars Fraser Stewart en Marcel van den Berg. De titel The Cambrian Explosion verwijst naar een periode in de evolutie, die ook wel de biologische oerknal genoemd wordt. Een explosie aan nieuwe levensvormen die plotseling verschijnen en met hun grote diversiteit het bestaande ecosysteem blijvend veranderen. Stewart en Van den Berg laten een mix van sculpturen, objecten, schilderijen en tekeningen zien, met veel nieuw werk dat nog niet eerder aan publiek is getoond.
Op de dag van de opening kun je bovendien een bezoek brengen aan de ateliers van de Haniakunstenaars en de open dag van het Grafisch Atelier Friesland!
Opening
zaterdag 27 januari, vanaf 14.00 uur tot 21.00
Tentoonstelling
27 januari t/m 18 februari 2018.
Openingstijden
woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Locatie
Projectruimte H47, Haniasteeg 47, Leeuwarden
Fraser Stewart (1986) werkt met een grote variatie aan materialen, van druktechnieken tot sculptuur en installaties tot video. Hij toont nieuw keramisch werk, gemaakt tijdens zijn residentie in het Europees Keramisch Werk Centrum in Oisterwijk, Brabant. Stewart combineert het klassieke genre van de buste met keramieken objecten die fungeren als een masker dat beschermt en anoniem maakt.
Marcel van den Berg (1978) schildert met fysieke, rauwe energie en laat zich leiden door associatie, intuïtie en toeval. Zijn schilderijen, collages, zeefdrukken en sculpturen zijn sterk beïnvloed door zwarte muziekcultuur, graffiti en het straatbeeld van de Amsterdamse buitenwijk de Bijlmer, waar hij zijn atelier heeft. Van den Berg heeft zijn strikt zwart-witte palet recent uitgebreid met het kleurenschema van de Rastafari en Pan-African Movement: respectievelijk rood, goud/geel, groen en rood, zwart, groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten